A Tisza-tó a Tisza középső szakaszán létesített síkvidéki tározó. Kialakulása két ütemben történt 1973 és 1978 között. A terület sajátossága a folyó és a tó különös viszonya. A megszokottól eltérően itt a folyó önálló, a tárazó térrel zárható csatornákon "kapcsolatot tartó" mederben folyik végig.

A Tisza-tó, a folyó, a szigetek, a holtágak és a nagy nyílt vizek sajátos, jól bejárható és változatos hal élőhelyeket biztosító rendszert alkotnak. A terület változatosságából következően több mint 50 halfaj él itt. A horgászható halfajok tekintetében a terület máig Európa egyik legjobb ragadozóhalas horgászvizeként tartják számon. Közülük is a folyóban a harcsa, süllő, a tározótérben pedig a csuka fogása kínáll kedvező lehetőségeket. Emellett mind a folyóvízi részeken, mind a csatornákban, mind pedig a hínármezők szélén jó fogás kínálkozik keszegfélékre, pontyra, a mocsarasabb részeken pedig aranyló compóra. A Tisza-tónál mindenképpen említést érdemel az a speciális szolgáltatói háttér, ami országos szinten is kiemelkedő. A horgászat bázisai a kikötők, ahol információval és széleskörű szolgáltatásokkal, igény szerint horgászvezetőkkel várják a vendégeket.

Ha a horgászkalandon kívül más szórakozásra vagy a környék felfedezésére vágyik, a Tisza-tóban akkor sem csalódik, a programok és lehetőségek széles tárháza várja Önt egyedül, barátaival vagy családjával egyaránt.

Kősüllő

Ponty

Süllő

Csuka

Balin

Kecsege

Harcsa*

Január

Február

Március

Április

Május

Június

Július

Augusztus

Szeptember

Október

November

December

Kősüllő

Ponty

Süllő

Csuka

Balin

Kecsege

Harcsa*

Tilalmi időszak

Jó fogási esély

* 10 kg alatt

A Tisza-tóra vonatkozó további szabályok, korlátozások a területi engedélyben megtalálhatóak.